Jag får en del frågor om vilka in och utgångslåtar man kan ha och det beror lite på om det är en utomhusvigsel eller i kyrkan.
Kanske ni börjat tänka på & fundera kring ceremonin hur ni skulle vilja ha den? Och låtval? Så kommer här  lite tips som kan vara bra att tänka på😊
Funderar ni på mingel kan ni verkligen få med fler av de låtar som tar er tillbaka till när ni träffades, era favoritlåtar som väcker minnen och skapar en varm stämning för alla gäster🎶
Här är ett klipp från ett utomhusbröllop i  Älv Karleby i Juli.
”The way you smile” -av New song & Fransesca Battistelli
Fler klipp hittar ni på www.instagram.com/finasanger.se
  • I kyrkan brukar det vara svårt att spela någon låt från Spotify men det brukar vara väldigt uppskattat att göra en akustisk version som gästerna ändå känner igen.
  • Bra kan vara en lite mer up-tempo låt som  ger en härlig känsla när ni går ut.
  • Ni kanske vill ha en speciell låt som utgångsmusik t.ex från en film eller liknande? Det mesta brukar kantorn kunna spela.
  • En utomhusvigsel eller inomhus i en lokal behöver musikinramning och levande musik blir verkligen det som sätter stämningen.
  • Fördelen med att ha levande musik som ingångslåt är att musiken kan anpassas till ert tempo, hur lång tid det tar för att komma fram. Ni behöver inte känna någon stress att ”nu tar låten snart slut”. Det är fint att ni får känna att ni ”landar” och låten fortsätter en stund när ni kommit fram.
  • Utomhus behöver det finnas skydd för ev. regn och någon slags eluttag för ljudanläggning i närheten. Jag har alltid med mig en extra lång förlängningssladd till mitt PA, det kan vara svårt att uppskatta exakt avstånd💗

Share

×